BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 2, 2008

Maaf lama menyepi...


kat tempat pengusaha kepok losong

kami dok nyibuk kat orang yg tgh nak wat kepok losong!!
jue dgn pakcik jue,yg kat termerloh,dihadapan pejabat urusan kopi superbest.dialah pengarah urusan kat sini..sesapa yg berminat bagitau ler yer..

dalam pejabat pakcik jue..

Brenti sat kat laluan nak ke genting,tempat nk naik kereta kabel..

kat masjid terapung

kat pantai Batu Burok

kat Muzium Negeri Terengganu

kat Taman Tamadun Islam
kat pasor payang

salam buat semua..maaf yer memang dah lama tak menjenguk ke blog sendiri apatah lagi blog kawan2 semua...betul bak kata syam,dah bersawang dah blog jue nie..minggu lepas balik dari ganu ari khamis( mlm)..penat tak hilang lagi trus g skolah hari jumaat tu...ada hal nak disettlekan..balik dari sekolah trus g beli hadiah untuk kawan nak kawin esoknya..(29/11),lepas beli trus balut dlam keta then trus anta umah dia...jue tak dapat g esok nya coz kena g kl,kenduri umah sedara kat setapak...ari sabtu tu(29/11) kul 8.30 dari umah lalu ikut jalan lama..ikut rawang..sms mr.jinggo,kot2 la dia ada ...rupa2nyer dia kat hutan..then jue truskan perjalanan ke setapak...nama jer setapak,tapi bertapak2 jugak nak sampai ke sana..he...he...badan nie rasa lain macam dah sebenarnya..tapi takpelah..dah sampai umah sedara,makan2, jumpa2 ngan diaorang,tgk pengantin then tibalah masanyer nak balik..almaklumler badan pun dah penat...tetiba makcik yg kat pahang tu call suh lajak ke pahang...dah dipaksa beberapa kali,maka jue pun kalah ler dengan pujuk rayu dia..so,lepas g setapak tu,trus g temerloh..fuh!!mengantuk giler,beberapa kali gak ler berhenti basuh muka...tido semalaman kat temerloh...kul 8.30pagi dah balik dari temerloh..nak cepat punyer pasal,balik lalu ikut genting ,trus keluar ikut batang kali...lebih kurang kul 12.00tghari dah sampai di sungkai..trus g kenduri kat felda trolak selatan...abih tu trus g teluk intan umah atuk jue..rehat dan lelapkan mata sekejap,then trus balik ke rumah,letak barang2..then trus g ambik adik jue yg baru abih kem pjkn...balik dari tue,trus badan rasa lain mcm..malam tue dah tak bleh bergerak rasanyer..panas yg teramat sgt..tak bleh bangun..rasa cam kepala nak pecah.sendi2 badan rasa cam nak tercabut jer..pinggang rasa cam nak patah.yer lah asyik drive jer kan..pusing malaysia...mlm tu just makan panadol jer la..then minum 100plus...ari isnin pon still sakit sendi2 lagi..demam stil ada lagi..tak p klinik pon...hari ni,dah o.k skit,tapi pening2 ada la lagi....tgk la gambar2 yg kat atas tue hari2 yg jue lalui yer.maaf pada kawan2 yg melawat kerumah jue nie yer..maaf jugak coz tak melawat ke rumah kengkawan semua..

p/s:cuba kira brape kali jue tulis perkataan 'trus'?he..he..

7 comments:

en_me said...

13 trus.. betul kaannns
me nak hadiah..

mountdweller said...

Salam Jue.

Huummm... memenatkan! Uncle selalu macam tu, maklumlah anak-anak satu di Penang dan sebelum ni satu di KL. Jadi sebulan sekali perjalanan uncle adalah dari KB ke KL, dari KL ke Ipoh (rumah Mak Mertua), dari Ipoh Ke Penang dan dari Penang ke KB.

Itu tidak kira lagi melawat sedara sekitar KL, Bangi dan Klang. Uncle macam tu dari tahun 2002 lagi.

Syam said...

wah...buat entry terus panjang lebar...awat gamabaq tu kecik sgt...hehehehe

HABIHA69 said...

Saya pong nak teka ada 13 trus..ni saya tak tiru sesape pong saye kira sendiri pakai kalkulator lagi ...hadiah utk saye pong ada kan? salam kembali Cikgu Jue..moga percutian itu memberi momentum dan nafas baru dlm. meneruskan hari-hari yang mendatang...

- jinggo - said...

saya dah rancang macam2 ( nak jalan ) : tapi - berkesempatan.lagi satu saya tgh tention.Orang tak nak bayar hutang saya ( banyak )....kalau tidak bercuti ' sakan '......selamat kembali..

Rashid said...

Salam Miss Jaz's

Wah bukan main posing nampak. hehe. Okey baguslah tu.. damaikan hati dan senyum selalu.hiks!!

skatype said...

salam blogger.
tganu mmg indah.
da hmpir setahun kiter mnntut imu disini.
nice blog