BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 31, 2008

Macam-macam cerita....


Muka yang amat penat..memang penat.tgk jer orang mandi..jue tak larat..

Nilah pasangan Faisal & Azlina..faisal ni kawan jue masa UIA dulu..dan juga satu kelas masa maktab dulu...so memang kami kawan baik,lagipon regu menjadi MC untuk majlis2 maktab dulu.....dari kiri kawan maktab IPBMM, Hanis(berkemeja) ..berbaju hijau..Shah..best gak jumpak diaorang,banyak citer terbaru yg dpat..yg lain2 semua ada komitmen lain..so tak dapat datang........

adik pompuan jue..kat uitm shah alam skang nie..last sem..

mak ngan abah kat istana kenangan...

my family kat masjid ubudiah..


salam..tadi baru jer abis mesyuarat untuk 2009...lepas abis mesyuarat jue trus jer kemas dan cantikkan kelas...he..he..nak bagi kelas tercantik,kenalah rajin..berazam untuk jadi guru yg bertanggungjawab,berdedikasi dan buat apa saja,rela berkorban kerana murid2 ku yg tercinta..wah..itulah azam 2009 ni!!hebat jer bunyi nyer..hope hebat gak ler perlaksanaannyer...InsyaAllah.....o.k rasanyer dah lama tak update blog nie..ada gak yg tanya jue kenapa dah lama tak update blog??.apa lagi jawapan standard lar..tak de masa...sebenarnya masa tu sentiasa ada,kita yg tak pandai manage ....tapi jue utamakan yg hak...mana yg penting..bukan jue kata kawan2 kat blog nie tak penting,akan tetapi kerja2 yg penting perlu disudahkan dahulu..tul tak??minggu lepas jue siapkan mural kat kelas..still ada yg tak berapa abis touch up lagi..sempat lagi nak disiapkan minggu akhir nie.....adik jue pon turun sama kesekolah tolong lukis apa yg patut...thanks sis!! sebenarnya ari sabtu yg lalu ju menghadiri 3buah kenduri sempat g kejap2 jer,dan umah yg terakhir sekali umah sedara kat sungai siput...ahad plak g kenduri umah kawan kat kuala kangsar..berikutan malas nak drive balik ke umah jue,jue sekeluarga buat keputusan nak tido jer kat hotel@umah tumpangan...nie nak citer satu cerita nie....jeng..jeng..he.he.suspen jer bunyi nyer...jgn takut cerita ni tak mengandungi 18sg/sx/..citer nie U...umum..he..he..al kisah..kami nie round ler satu bandar kuala kangsar nie..dah abih pusing,satu persatu hotel,rumah rehat,homestay,rumah tumpangan kami terjah.tapi satu pon tak dak yg kosong...semua full house!!!dari petang sampai ler nak dekat kul 8 still tak dapat tempat untuk lelapkan mata yg dah hampir2 nak terlelap.he..he..jue dah putus asa dah...kalau tak jumpa gak jue cakap,jue nak pecut balik gak ler umah..tapi dalam hati,kalau dah balik umah,kenduri kawan yg kat k.k nie belum tentu jue nak pi...aleh2 perut dah berkeriuk2 supaya mintak diisi...berhentiler kat tepi jalan kat sayong(tempat orang wat labu sayong)ada makcik tu jual burger...tanyer ler dia ada tak homestay..dia bagi tau le.ada ler 2 tempat ..sementara nak tunggu makcik tu siapkan burger tue,jue,abah dan adik lelaki berjalan kaki mencari homestay tu..tak jauh pon dari makcik yg jual burger tu..tinggal ler adik pompuan dan mak kat dalam keta...risau gak..tapi kena carik gak tempat nak titon mlm tu...he..he..pastu ada satu homestay tu mcm ala2 buruk gitu...bagila salam...tuan umah jawab...pastu bagitau ler tujuan sebenar kami kesitu..dia bagi tau homestay tu kat atas kosong,tapi bilik air kena kongsi ngan tuan umah...bahagian bawah dah ada orang sewa...tapi isteri tuan umah tu mcm pelik...terlalu baik...dia mcm tak bagi kami dok kat atas tu,tapi dia kata dok jer dgn kami..tak pe,bilik dlam umah dia pon kosong..beriya2 dia ajak..dlaam hati nie dah rasa lain macam...dia kata lagipon dia sunyi,anak2 dah besar..dia ajak gak tido umah dia..jue dgn penuh berhemah menolak pelawaan dia..takut betul dgn cara dia..ayah jue pon terdiam,adik pon sama..nasib jue masih boleh berkata2 dan menolak pelawaan...kampung tu mcm pelik...ada kabus2...isy..memang tak sedap hati..lepas tolak pelawaan tu,jue jalan laju2 menuju keta...ambik burger,dan trus gi dari situ...keadaan memang menakutkan...pastu trus pecut g bandar k.k...pusing2 lagi kot2 ler ada orang dah check out..tapi still tak berhasil..tetiba nampak sign board satu resort..tapi terlepas..jue perlahan2 undur...then g la..harapan cerah..bayaran memang mahal,semalam rm200lebih..dlam hati,takpe biarler mahalpon takpe,janji ada tempat nak lelapkan mata malam tu...walupon bukan lama pon nak dok situ..semalaman jer...baru nak tolak pintu,tgk dah tulis full house!!!give up!!!!!!!bertekad nak balik!!!pusing nak balik ambik jalan nak g taiping..tgk2 ada satu hotel cina...Kalu tak silap Blue star hotel...last,jue tgk,kalau tak der memang sah kena balik...naik ,tanya kat tokeh cina...tu..dia kata tinggal 2 bilik lagi..jue terus kata sya nak..trus jue tanya brapa ratus??pastue cina tu ketawa...ketawa dan ketawa..jue ni pon hairan..kenapa lu ketawa? dia jawap..lu tgk la ini hotel..ini bukan 5 bintang yg u tanya berapa ratus??sini paling mahalpon RM68.00 saja ma!!!yer ker?jue jwb..hee..he...punyerler terdesak,dah tak kira mahal ker murah,hantam saja.....at last,dapat gak ler bilik yg 2 katil besar...fuh trus landing jer kat katil kepenatan...he..he..tu jer citernyer...nak citer penatnyer ala2 bercuti.lepas sembahyang ,kami sekeluarga g ler round2 bandar k.k..shopping ler sesikit....esoknyer kul 11 check out...trus g jalan2 jap kat bandar diraja tu,ambik2 gambar kenangan...then trus g umah kenduri kawan jue kat taman kuala kangsar....Faisal & Azlina tahniah..Selamat Pengantin Baru..then trus balik sitiawan..dalam perjalanan balik makcik jue kat teluk intan call ajak g teluk batik..so jue pon lajak ler ke teluk batik,walaupon masih penat...jadi tataplah gambar2 sepanjang aktiviti yg telah dijalankan...he..he..

P/S: sesungguhnya pengalaman itu cukup mendewasakan kita..begitu juga sejarah banyak mengajar kita...gunakanlah pengalaman itu dengan semaksimumnyer...InsyaAllah kita akan berjaya menempuh apa jua rintangan yg dilalui..Amin

9 comments:

skatype said...

slam sis..
lmer mnyepi.
mana pg?
hahahhaa...
moga dpat anugerah klas tercantik.
haha

HABIHA69 said...

amvoi cikgu Ju itu panjangnya karangan nih...gi ke kuala tak pekena cendol ka...orang kata cendol Kuala meletops rasanya...Cikgu Jue Saya teringat juga Telok batik tu..bersih pantainya..tapi ujung minggu ramainya orang..sampai pantai tak nampak..hanya nampak betis-betis manusia...apa pun Selamat Kembalimenemui anak-anak murid di Tahun 2009 Nnti..Semoga Suksess gitew.

marzalina said...

selamat tahun baru miss jaz..semoga sentiasa dirahmati..dan tahun baru memberi kegembiraan buat miss jaz..

HABIHA69 said...

Salam Cikgu JU saya datang lagi nih membawa hajat...Cikgu di "TAG" jangan luper yer..maaflah kalau maree sekadar kenangan ujung tahun 2008 dan Selamat Menyambut Tahun Baru 2009....jumpa lagi

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]buy software cds, [url=http://firgonbares.net/]Poser 7 Mac Poser[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] software online canada academic software pricing
pos software reseller [url=http://firgonbares.net/]microsoft camera software[/url] Titanium Pro Mac Retail
[url=http://firgonbares.net/]kaspersky work space security reviews[/url] dreamweaver to buy
[url=http://firgonbares.net/]inside sales software[/url] adobe photoshop cs3 crack .rar
software selling site [url=http://firgonbares.net/]is there photoshop cs4 for mac[/b]

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]winzip 12 pro, [url=http://sunkomutors.net/]microsoft word office software[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] no puedo instalar windows vista en mi psp price check software
inside sales software [url=http://sunkomutors.net/]software for offices[/url] filemaker pro database template donations
[url=http://sunkomutors.net/]buy cheap software discount coupon[/url] reselling software
[url=http://sunkomutors.net/]buy pocket pc software[/url] adobe software trials
sample software reseller [url=http://sunkomutors.net/]nero 8 serial number[/b]

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

[url=http://hopresovees.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]personal finance software canada, [url=http://hopresovees.net/]10 Titanium Pro Mac[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] software distribution data store oem operating system software
download nero 6 0 for free [url=http://bariossetos.net/]sell used software[/url] adobe photoshop + cs3 + free download + 3rd party
[url=http://vonmertoes.net/]online software store[/url] kaspersky 8.0.0.357 key
[url=http://hopresovees.net/]student discount on computer software[/url] best microsoft software
software companies for sale [url=http://hopresovees.net/]buy cheap computer software[/b]