BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 3, 2008

Demam campak...

salam semua..kan jue bagitau jue demamkan?on ,off jer demam nie,tapi sendi2 sakit giler..tapi tadi dah tak tahan,g gak ler ke klinik.bila jue bagitau ttg simtom2 yg jue alami, doktor suh ambil darah..(alamak,rasanyer tak pernah kena cucuk,utk ambil darah,patutlah takut semacam jer tadi!!).doktor kata takut kena denggi....lepas kena cucuk kena tunggu result darah tu dulu..berdebar gak sementara nak tunggu..bila nurse tu panggil "juzaidah,sila masuk kembali",( jue dah takut semula he.he..).sempat plak doktor tue pekenakan jue,dgn muka serius jer,"ha tgk dari laporan darah awak ni, memang sah awak ada...". jue pon terus menyampuk,ada apa doc?kena denggi ker?gelabah tahap cipan gak ler.."sabar,saya tak abis cakap lagi.he..he.."(sambil doktor tu gelak).. "jgn takut awak cuma kena demam campak jer..kalau denggi,skang jugak saya suruh ambulan anta awak kat hospital..."(gelak lagi doktor ni..maybe dia tgk muka jue takut sgt kot..saja tak nak bagi kita tension..) any way thanks doc coz merawat saya...makcik2 kat klinik tue bagi nasihat suh minum air kelapa muda,supaya ruam2 tu naik semua..jue pon beli la 2biji air kelapa muda..dah minum pon..o.klah saja jer nak bagi tau..bye2..wassalam

14 comments:

- jinggo - said...

semuga cepat sembuh - jangan nakal2 musim2 orang kahwin dan bersunat ni ...he...he....

Tirana said...

Ye..mudah-mudahan Jue cepat sembuh.. Jaga diri baik-baik.

zam said...

laaaa....kena demam campak yea....petua orang tua-tua kate kalu nak cepat baik selain minum ayaq kelape...orang yang kena campaktu kena......campakkan dirinye kat dalam ayaq yang berlumpur...... hehehe.... nak cuba bole cube... tpi baik takyah la......sori yea miss jazs...gurau jeee anyway semoga cepat sembuh....

Luth Textile said...

skarang kak dah ok ke?
muka mcam mana?
kulit dah ok?

mountdweller said...

Uncle sarankan Jue ubat diri sendiri. Jue bacakan 3 Qul dan 11 kali Selawat Syifah kedalam air, gunakan banyak air buh dalam baldi ker dengan niat mohon Allah barakkan air itu untuk penawar diri. Air itu boleh diminum dan mandi.

Bila sudah campak mula menurun, mabdilah dengan air campuran daun Semeru

mountdweller said...

"barakahkan air itu" salah taip tu!

mountdweller said...

Jue,

uncle dah upload selawat itu di blog uncle

HABIHA69 said...

Isyaallah nanti sembuhlah tu..Tu tanda nak dapat rezeki tu..Allah uji dulu kalau bersyukur..Allah akan tambahkan rezeki Cikgu Jue..sabar dan tawakkal jadikan teman ye cikgu...

mountdweller said...

Macam mana hari ni? Doakan Jue cepat sembuh.

en_me said...

moga cepat sembuhh cek jazz ittewws..

Rashid said...

Salam,
Kalau saya doktorpun saya akan gelak juga. hehe. ops! sorry.. gurau jer.

Moga cepat sembuh dan jadikan itu semua kenangan indah..

Syam said...

nih campak orang tua2 la nih...ihiksss...moga tak byk parut yang menjadi sejarah..hehehehehe

Miss Jaz said...

salam mr.jinggo,thanks..

kak.tirana,amin...thanks jugak

zam,tul ker?jue wat nanti...tapi bro.zam kena bertanggungjawab diatas segala risiko..amacam bleh?

adikku luth,badan semua kena,nie dah last2 nie kluar kat tapak tangan&kaki plak..gatalnyer tuhan jer yg tau!!

uncle,thanks atas kasih sayang seorang ayah!!

habiha,sesungguhnya kau sahabat yg sentiasa memberi kekuatan dalaman.terima kasih..

en_me,terima kasih atas doa itu..jg diri jugak..

rashid..nak kena nie yer!!mat jiwang!!jiwang karat!!jgn mare..

syam...ha la..takut gak byk parut nih..nnnti bleh bagi petua yer klu ada parut...

gadiskecil said...

erm..bila terbaca post nie terigin nk tnye..sakit2 sendi eh time demam tue??ayah sy pn..skrg nie musim.tp ayh bkn campak..still kene g amik darah lg skrg nie..jge diri..moge cpat sembuh..