BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, October 11, 2008

i'm so fatigue & lethargic!!!

Salam utk anda semua pembaca blog sekalian..penat memang penat..mlm tadi saya sampai kerumah tepat kul 2.00pagi..xpernahpun jadi camtu..maybe terlalu penat kot minggu ni..yelah pagi semalam bgn kul 5.30 pagi,gi skolah ,sampai kul 12.15 terus g k.l..sampai kul 4lebih(tido sat kat r&r)then trus g library UM..kelas start kul 6.00-9.00pm.pastu trus balik perak..tapi singgah sat kat r&r sg.buluh sembahyang+makan...lapar giler yelah mana sempat nak makan ...puyerlah ngantuk so,bawak keta pun dah terhoyong hayang dah..so jue ambik keputusan tido sat kat r&r behrang.takut gak tapi dah ngantuk singgah gak..kunci jam takut lama sangat tido..dan la tido 1/2 jam..sambung la balik bwk keta..tak lama pas2 ngantuk lagi..isy tak tau la pasai apa ngantuk sesangat mlm tadi.then brenti lagi kat r&r ladang bikam..lama gak..sampai kul 12.25pm baru sedar.pastu dah tak ngantuk dah...sampai ler kat umah dgn selamt kul 2.00pagi..xpenah balik selambat tu....
Ha nak citer lagi satu,masa sampai kat UM tu,trus la gi sembahyang kat surau library..jue sebenarnya jarang sembahyang kat situ,selalunyer sembahyang kat surau fakulti jue,fakulti pendidikan..nak dijadikan cerita la kot semalam...jue pun ambik tempat kat tepi surau yag ada sebuah kerusi..dlam hati kata,kalau sembahyang kat tengah @ depan pintu masuk takut ganggu orang yang baru nak masuk,so jue ambik keputusan sembahyang kat tepi skali dkt ngan sebuah kerusi..kalau sapa yang pernah gi lib ni tau la kecik @ besar surau ni...sempit jer sebenarnya...then jue pun letakla buku+handbag kat atas kerusi tue..tudung jue sangkut kat krusi tu jugak...then juepun sembahyang ler..tak lama kemudian dgr bising2(tak khusyuk ler sembahyang jadinyer) Dgr ada orang marah,"kenapa la sembahyang kat sinipunyerlah luas lagi kat ceruk ni gak ler dia nak sembahyang!!"(lebih kurang cam2 ler bunyinyer) pastu tetiba ada orang lalu kat blakang jue(sempit dah tempat tu)dia ambik beg&buku jue tu terus turunkan dan letak kat depan sejadah jue..dah memang tak khusyuk dah..dlm hati dah memang berkata-2..dia membebel tang sini jugak nak sembahyang.dia cakap kuat-kuat.adalah orang dengar..rupa-rupanyer dia tak bleh sembahyang mcm biasa,dia guna kerusi tu untuk sembahyang..lepas abih sembahyang jue terus mintak maaf kat dia.jue cakap jue tak tau...dia buat dek saja dan tak tgkpun muka jue..terkulat2 malu ler rasanyer..dah ler ada orang tgk..nak wat cam ner,just senyum jer la..dia staff lib.mesti dia ingat jue dah biasa kat situ kot.tapi sebenarnya tak biasa sembahyang kat situ.tapi jue bayangkan kalau orang luar datang situ dan kena camtu apa pandangan orang pada staff kat situ???.tapi jgn judge semua staff kat sini camtu..ada yang baik...kakak tue pun mungkin baik,tapi mungkin ari tue mood dia xbrape baik...jue tetap ngan falsafah "sentiasa berbuat baik dgn orang akan membuatkan kita bahagia.."so xpelah..tapi disebabkan dah tak khusyuk tu jue sembahyang semula kat surau fakulti jue...he...hee...so kepada pembaca kat luar sana,kekalkanlah budaya sopan santun orang melayu..InsyaAllah 'takkan melayu hilang didunia..'

6 comments:

Cikgu Blog said...

Datang bulan kot...moody ajer..

mountdweller said...

Salam dari saya buat MISS.

Itulah orang kite, ditempat sembahyang dan dekat nak buat ibadah pun perangai lalok masih tidak diubah. Cuba bayangkan apakah persepsi orang bukan islam berhadapan dengan orang macam nih!

Inilah sifat yang mencemarkan kesyumulan islam.

Sekiranya minat dengan alam misteri silakan ke blog saya.

NIK AFFENDDY MOHAMAD said...

manusia yang melintasi di hadapan kita adalah satu pengalaman yang amat berharga untuk kita menilai diri kita kembali. Kerana ada pada manusia itu, sejuta ilmu yang dapat kita ambil darinya walaupun dia tidak berkata2..hanya sekdar memerhatikan gelegatnya, sudah mampu kita memahami siapa itu manusia..degil, sombong, angkuh dan ego. inilah hakikit manusia itu sendiri..

cuma bagi kita, jadikan manusia yang melintasi di hadapan kita walaupun sesaat adalah sebagai cermin kita menilai diri kita kembali..mungkin kita adalah seteruk sepertinya dan mungkin juga dia adalah sebaik kita..

SALAM PERKENALAN:-)

p/s; terima kasih melawti blog sy dan memebrikan komentar terhadap artikel tersebut. Jemput datang lagi, ada artikel baru yg ingin dikongsi;-)

azza_irah said...

salam ziarah ..
smbung master ye...
rasa teruja..

JINGGO said...

cgu jazz - terima kasih kerana cerita di atas - dan seterusnya terima kasih..semuga apa yang berlaku akan memberi impak positif pada kita dan kita......

man_helang said...

cik jue...salam kenal...kalau aku aku dah up dah org camtu...kasi dia tau bkn dia jek bleh kurang sopan....ha ha ha