BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 31, 2008

Bukan saya tak mahu tapi...

Tolonglah cik jue,tolong saya, dengarlah ...cik tgk nie ( sms),


"salam awak,maaf slama ni mengganggu hidup awak..can we be friend?bukan sebab i ada girlfriend ke atau tidak,tapi i tak yakin pada cinta..penakut skit..tapi i tak nak pasal ni, hubungan kita renggang..nak macam dulu..."

cik jue: maaf yer saudari ayu( bukan nama sebenar),seperti yang telah saya tegaskan sebelum kita masuk kebilik kaunseling ini,saya tidak akan handle permasalahan cinta...tadi didalam borang,saudari ayu menyatakan mengenai permasalahan keluarga...jika permasalahan cinta, saya akan refer saudari kepada kaunselor yang lain..saya tidak akan ambil persolan cinta...[aku tidak beretika kerana seharusnya menerima klien tanpa syarat,akan tetapi menurut tok guru ku,kalau kita tak boleh nak handle sesuatu kes itu lebih baik serahkan kepada yang pakar...salah ker? salah ler jgk!!]

cik Ayu: tlg lah...saya sekadar ingin cik jue mendengar..saya tak perlukan jalan penyelesaiannya..sbb saya sekarang tak ada tempat nak mengadu...

cik jue: Ni baru sesi yang pertama cik ayu...kalau cik ayu tak selesa dengan saya just tell me...o.klah( aku mengalah lagi)..baiklah apa you rasa sekarang?cerita pada saya..(kiranya aku terima jugalah...)

cik Ayu: saya tak tau nak cakap apa?apa patut saya buat?xpe cik jue..xpayah jwab dan tak perlu bagi suggestion pd saya...(pulak?? xperlu bagi suggestion ke?o.k...just dlm hati jue jer...) Mcm yang cik jue baca sms tadi ,saya tak tau nak tafsir apa?memang saya suka dia...tapi skang bila dapat sms tu apa patut saya buat?saya keliru..apa yang harus saya react?.takpe lah....saya rasa referlah saya pada kaunselor yang lelaki tu..mungkin dia lebih faham....

cik jue: Setelah beberapa lama dia bercerita,dia nampak seperti gelisah...kenapa saudari xselesa ker?( dia angguk..)ya ALLAH...apa aku dah wat ni?jahatnyer sbg kaunselor hari ni aku gagal...tapi dlm hati aku bersyukur coz dia nak menamatkan sesi ini untuk direfer kpd seorang lagi kawan kaunselor kami...lega....

P/S: So kengkawan,ada idea nak settlekan masalah cik Ayu?saya dah kata,saya tak mau terlibat lagi dalam permasalahan cinta ini...tolonglah sahabat kita kalau2 dia membaca blog saya ini.Buat saudari Ayu( bukan nama sebenar) saya mohon maaf,saya juga manusia biasa..yang tak pernah lari dari melakukan kesilapan..saya tak bisa berdepan dengan masalah cinta sekarang ini..bukan hipokrit,akan tetapi saya takut ketika ini ,alternatif yang akan saya beri akan 'bias'..so lebih baik saya refer dia kepada kaunselor yang lebih berpengalaman...

4 comments:

Muhammad Azli Shukri said...

salam singgah

G ogy said...

hai selamat berkenalan..

mountdweller said...

To be friend tidak apa salahnya. Berkawan akan merapatkan. Bukankah kesetiaan seorang kawan rapat lebih teguh dari kesetiaan seorang kekasih?

Mungkin penilaian melalui berkawan akan menerbitkan sayang dan seterusnya kasih dan mungkin di akhirnya cinta.

Pelan-pelan... jangan gopoh! Pandai-pandailah engkau menatik minatnya

Miss Jaz said...

salam buat azli,thanks singgah di blog jue..jue dah tgk blog you..byk ilmu yang jue dah cedok dari situ..terima kasih

buat G,salam perkenalansekali lagi..rasanyer jue dah ada balas ka blog G ..tapi takpelah..anyway thanks..nanti jue lawat lagi blog G yer..

to uncle,terima kasih bagi komen..jue harap cik ayu akan berfikir secara matang..apa yang dikatakan oleh uncle tu semuanya benar belaka..