BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, February 14, 2009

Alhamdulillah......


Salam buat semua yang jue kasihi.....
Penat jugak nie..tadi sekolah...he.he.. ganti cuti raya cina aritu..he.he..dah ler sesi kaunseling banyak yg tertangguh...client dah beratur tunggu...tapi sori ada yg terpaksa jue tangguhkan...bukan sengaja..tapi,dah terpaksa....ada jugak yg jue refer pada kaunselor lain...nak wat camner..jue nie sorang jer..kalu bleh photocopy byk2 senang....semua kerja beres...ahakks..saja jer nak citer.he..he.. bz ler konon.he..he.. (org lain pon bz gakkkss!!!).he..he......ngan rakan sekerjapon just say hi dan bye .... ( mcm kat tol,touch and go)tak sempat nak bertanya kabar..he..he..tapi nampak semuanya ok...alhamdulillah..Ari jumaat ari tu biasalah,rutin hari jumaat,abis sekolah kul 12.15, trus drive ikut highway PLUS(TAPAH) nak g ke K.L ,kelas mula kul 3.00ptg...dah syok2 bawak keta, tetiba terasa banyak kali ngantuk..ok jer lah malas nak berhenti..bukan apa takut lewat...(memang slalu masuk lewat,kul 3.30..bukan apa ,dah abih speed dah..tak berani nak bawak laju, abih maksimum 120...paling cepat sampai 3.25..he..he..,lecturer dah tau sbb keja kat perak...bukan sengaja yer nak masuk lewat ke kelas!!!!) menguap byk kali...buat dek jer..trus kan gak..(jue slalunyer berenti tido 10minit)tertiba...keta dah ada dalam lubang kat tepi highway!!!!. rupa2nya,jue dah terbabas ketepi.....ngantuk....nasib ada lubang..tayar tak bleh bergerak,kalau tak ke bawah ler jwbnyer..nasib jugak tak dak keta@motor yg lalu kat bahu highway tu...then jue trus rasa menggigil..takut...berusaha tekan minyak+clutch (manual)untuk keluar dari lubang tu..nasib keta ok..ALHAMDULILLAHHHHH.trus tak jadi ngantuk..memang menakutkan....then masuk kelas sedikit lambat3.45-6.00 ptg..balik apa lagi k.l,kalau tak dak jam bukan k.l ler namanya...nak keluar ke highway pon dah nak kul 7.00ptg..jue sampai kat R&R sungai buloh kul7lebih,singgah makan dan solat..kat tempat solat tu ada sorang makcik tu,jue dgr mcm slang perak jer....dia senyum,jue pon senyum..pastu jue tanya ler dia org perak ker?dia jwb yer ler...apalagi berkenalan ler...dia tanya dtg ngan suami ker?jue jawab tak sorang,tak kawin lagi..dia terkejut...la berani nyer nak balik perak sorang2 camni,mlm2 plak tu....(dah berapa kali dah jue dapat respons yg mcm nie,kalau sapa yg tau jue drive sendiri dari perak-kl,k.l-perak,pompuan plak tu!!)nak wat camner???dah tanggungjawab...kena fulfill kan jugak.....bak kata pepatah"BUKAN SENANG NAK SENANG!!!DAN BUKAN SUSAH JUGAK NAK SUSAH!!!.....so,selagi terdaya diri ini,jue akan terus melangkah..walau pun sentiasa berseorangan,yang pasti ada yang sentiasa memerhati dan menjaga jue,Allah SWT....hanya pada 'DIA' tempat jue bergantung harap,segalanya.....tue sebablah jue berani mengharung segalanya liku2 hidup ini...sentiasa bertawakal kepadaNya....alhamdulillah dengan selalu mengingatinya,jiwa kita akan sentiasa tenang.....amin...
p/s: kengkawan semua doakan kesejahteraan,keselamatan dan kebahagiaan jue ek...sama2 juga kita doakan pada semua bloggers yang membaca artikel ini...amin

11 comments:

Brahimnyior said...

Syukur Jue selamat. Tulah, lain kali jangan stress,.. Sebaiknya rehat di mana-mana hentian untuk pulihkan tenaga..

At least, tido 5 minit pun dah cukup sebelum teruskan perjalanan.

Anyway, cikgu pun penah jadi gitu..

La ni, kalu ngantuk jer, terus berhenti jap, tido dan pehtu jalan semula.. Cubalah..

Miss Jaz said...

alhamdulillah..jue tak dak la stress cikgu...biasa jer..cuma nak kejar masa jer...ok thanks...jue memang slalu berenti kalo ngantuk..apa2 doakan jue ek...thanks cikgu..

LotsOfLove-Pearls said...

Oit..
Masuk lobang?
adedede...
bahaya wo..
esok jgn buat lagi.. lusa pun jangan.. tulat pun jangan jugak..
pendeknya.. jangn buat lagi..
ngegege..

Papun Thank God Jaz selamat..
Aku mendoakan yang terbaik untukmu..
Apa jua yang ingin Jaz gapai, semoga semuanya berakhir dengan baiknya..

Salam berhujung minggu..

gadiskecil said...

hati2 kak..kalo rasa penat tue rehat la dulu k.. berhati2 di jalan raya.. adik doakn yg terbaek utk akk k.. thank dgn comment kt blog adik tue..hehe.. kebahagiaan itu menyenangkan.. hihi

mountdweller said...

Salam Jue,

Alhamdulillah Jue selamat. Itu sebabnya kalau long distance uncle bawa laju. Kerana laju semua pancaindera kita akan tertumpu kepada driving. Jadi kita tidaklah ngantuk. Otak kita jalan, anggota kita alert dan mata kita tertumpu.

Tapi bukan nak suruh Jue pandu laju. Cuma itu adalah cara uncle untuk tidak mengantuk.

Apa pun uncle doakan Jue selamat dan berjaya dunia akhirat.

ONE ZABA said...

hati-hati di jalan raya.

- jinggo - said...

semuga biar apa pun berlaku - cgu diberkatiNya dan dirahmati pada seluruh kehidupan : dan apa yg berlaku jua mampu menjadikan diri lebih hadapan dari orang lain.....

Anonymous said...

Alhamdulillah, selamat. Itu peringatan ye....supaya berhati2.
Jadikan makanan dan minuman yang memberi tenaga semasa di jalan raya. ok

en_me said...

hi cek jue yg jeliterr tewww.. fewwwittt

Luth Textile said...

kak,
kan luth da pesan awal2 pagi lagi,
take care..

tp kak tak take care pon... :( takut

INFO NIAGA MOJOKERTO said...

nice poet