BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 20, 2009

16 MEI 2009..







Salam buat semua yang jue kasihi.....
Orang lain sambut hari guru,tapi bagi jue sedih coz abah jue terlibat ngan accident...abah ngan adik lelaki jue naik motor,then lori 'tersenggol' motor yang abah bawa.....abah diseret dan terjatuh diatas jalanraya....adik jue pembonceng tercampak ke tepi jalan...nasib adik jue tak cedera dan dapat tarik abah yg kat dah kat tgh jalan raya...bagi yg tau keadaan jln kat lekir nie ,tau la bagaimana....jln dah semakin besar..keta smuanya laju2...tapi Alhamdulillah...nasib baik adik jue cepat2 tarik abah ketepi...kalau tak....nauzubillah...menurut saksi kat situ,lori tu terlanggar motor abah dan mengheret abah and motor dia...muka abah habis terseret kat jalan...semua gigi depan patah...tulang lengan tersembul keluar.....luka2 tu sudah pasti setelah bergesel ngan jalan raya ...sedih gilerr...masa jue dapat panggilan tu,rasa mcam nak pengsan..tapi nasib baik jue dapat kalau emosi dan mententeramkan diri sendiri...then jue bergegas ketempat kejadian...badan dah menggigil..jue trus keluar dr keta dan mendapatkan anggota polis yg ada kat situ...dah tak peduli sapa2 yg ada kat situ,jue just tanya mana abah and adik jue...smua org cuba tenangkan jue..ckp abah tak apa2..mereka just suruh jue g hospital manjung...jue ngan menggeletar drive keta sensorang sambil menstabilkan emosi yg bergelora..mcm2 dlm fikiran...jue cuba positifkan diri sepanjang pemanduan ke hospital...sesampai kat wad kecemasan..jue nampak adik lelaki jue...abah masih dibilik kecemasan...jue terus rempuh masuk wad tue..Ahh tak kira!!bila tgk abah tgh terbaring dgn muka yg amat menyedihkan,airmata mcm dah nak terjun sesangat dah..jue trus cium abah....tapi jue ckp kat diri,jue ko kena kuat,jgn nangis dpn abah...semua bergantung kat ko...ko kan anak sulung.....trus air mata tak jadi keluar...just kuatkan semangat dan bagi semangat kat abah...
mlm tu jugak abah dibedah coz tulang terkeluar.2jam gak....then jue ngan mak jg abah kat hospital..( sorang jer spatutnya boleh tunggu dlm wad..he..he...AHH.TAK KIRA....NAK TUNGGU JGKKKK!!) ngantuk yg teramat sbb tak tido dr petang sabtu tu sampai la ahad malam...memang mengerikan ...kecian abah jue...then ahad adik jue yg kat UITM tu tunggu ngan mak...nasib dia dah habis belajar..so jue balik coz adik lelaki jue nak skolah..so kami tinggal berdua kat umah...adik pompuan n mak jue jg abah kat hospital...abah tak boleh bangun n bergerak,so perlukan 2 orang tuk jg dia..isnin(18hb)pepagi kul 5 dah bangun coz jue kena anta adik lelaki jue kesekolah teknik manjung...dah la nak g skolah jue 1 jam dari rumah..so kena g awal...ngantuk giler..cadang tak nak g skolah ari2...tapi ada sambutan hari guru,yg memaksa ju dtg juga adalah sebab jue AJK hadiah..nanti susah plak sbb jue handle hadiah...nanti susahkan org lain plak...walaupun hati still ingat kat keadaan abah,tapi jue cuba enjoykan diri dihari guru tu..dlm hati tuhan jer yg tau....thanks to amjad@daddy cool yg memahami situasi jue...( sori ek..tu jer yg jue mampu lakukan selaku AJK adiah)...balik skolah trus g tgk abah sampai kul 7 petang...itulah rutin jue sampai hari nie...tadi abah dibedah skali lagi utk memasukkan besi...4jam dibilik bedah...alhamdulillah semuanya slamat...tadi abah still tak berapa sedar lg...sepatutnya hari nie jue ada LDP..(Latihan Dlam Perkhidmatan)..tapi tak pegi coz tgk abah...badan jue nie dah rasa penat sesangat ngan keadaan mcm nie...tapi bila mengingatkan derita yg ditanggung abah lagi teruk,jue pasrah...baru terasa berat sungguh jadi anak sulung....tapi alhamdulillah jue akan melakukan yg terbaik uk keluarga jue...terima kasih kepada semua yg datang melawat...pelawat tak putus2 datang melawat abah...terima kasih semua...Special thanks to 'awak'...papa bear he..he...sentiasa call sy utk bagi semangat pada sy...yg membuatkan sy sentiasa kuat utk mengharungi semua ini..thanks awak...sy amat menghargainya..thanks kepada semua yg mengingati jue....jue amat terharu...terima kasih ..hanya Allah yg mampu membalasnya.

p/s: doakan abah jue cpt sembuh ekkk....amin...terima kasih..

12 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

OMG....
Wht a surprise Jue..

Semoga abah cepat sembuh..

Syabas coz Jue kuat..

Peranan anak sulung memang mencabar..

Tabahkan hati Jue k..

mountdweller said...

Salam Jue.

Uncle doakan abah jue akan cepat sembuh dan akan selamat segalanya. Jue harus tabah menghadapi dugaan. Terbinanya kekuatan iman adalah dengan kerana dugaan. Berdoa dan jagalah abah dengan mesra dan ikhlas semoga hatinya terhibur dan semestinya menaikkan semangat yang lebih untuk sembuh dengan cepat.

Uncle rasa masih belum terlalu lambat untuk mengucapkan "Selamat Hari Guru buat Jue dan semua warga perguruan"

ONE ZABA said...

Allah sentiasa menguji hambaNya... dan orang yang diuji itu bermakna mendapat perhatianNya. Bersabar dan tabahlah....kerana sabar dan tabah itu pasti mendapat ganjaranNya.

hanya doa dan harapan dapat diberikan dari atas gunung ni. semoga abah Jue tu sentiasa dalam lindunganNya.

kuatkan semangat Jue...

- jinggo - said...

cgu

sabar dengan apa yg berlaku..
semuga ayah cepat sempuh
dan ini sebahagian dari ceritaNya.....

MiaIrdinna said...

Salam Jue,
semoga ur abah cepat sembuh...

hazlin said...

Salam Jue...
semoga Jue sabar menghadapi ujian dari Allah.

Semoga abah Jue cepat sembuh.

**teringat pulak arwah abah akak yg kena langgar lari...

en_me said...

siannyerrr.. harap kak jue dpt bersabar ya.. salamm dr me dikejauhannns

kueh bakar said...

sabar...
semoga dia cepat sembuh

Marzalina said...

intan doakan agar abah jue akan beansur sembuh..amin. sabar banyak2 ye..semua ni adalah ujian dr yg Maha Esa.

Luth Textile said...

tabahla kak.. smoga cpt sembuh

dinda27 said...

Sudah pulihkah Ayahanda (Abah)?
Saya turut prihatin.
Salam kenal.

PuTrie said...

lleaa turut prihatin
lleaa doakan agar abah akan cepat sembuh..amin. sabar and tabah aja ya MIss Jaz. ini adalah ujian dr yg Maha Esa.to abah :peace and love to ...hahahaha :) ;))